IOGA SIGNIFICA LITERALMENT "UNIÓ"

Aquesta unió es refereix, d'una banda, a la "unió amb un mateix", és a dir, a la fusió harmònica i integrada de tots els nivells de l'ésser humà, que inclouen cos, ment i esperit. I, de l'altra, a la unió de l'individu amb el Cosmos, que es refereix a l'experiència de sentir-se “Un”, una mateixa cosa, amb el Tot, el Jo Sóc, que pot rebre diversos noms: Brahman, l'absolut, realitat última o energia, amor universal, consciència pura, entre d'altres.

En aquest sentit el ioga es considera el sistema de desenvolupament i evolució personal més antic que es coneix. Es tracta d'un coneixement universal que no proposa cap teoria, sinó una pràctica de vida completa a través de la qual l'individu pot desenvolupar tot el seu potencial, més enllà de les limitacions del seu cos i la seva ment.

 

QUÈ ÉS IOGA?

Ioga significa literalment "unió". Aquesta unió es refereix, d'una banda, a la "unió amb un mateix", és a dir, a la fusió harmònica i integrada de tots els nivells de l'ésser humà, que inclouen cos, ment i esperit.

VEURE MÉS

ELS ORÍGENS DEL IOGA

Els orígens del ioga són molt llunyans en el temps i és molt difícil precisar el moment històric de la seva aparició. Es considera que les tècniques d'aquesta ciència de la vida van ser revelades als grans savis (Maharishis) durant estats profunds de meditació.

VEURE MÉS

OBJECTIU DEL IOGA

Com hem dit anteriorment, l'objectiu final del ioga és la unió de l'ésser individual amb l'ésser universal. És a dir, la unió d'una realitat canviant (el si mateix individual) amb una realitat immutable (la consciència absoluta).

VEURE MÉS

LES SENDES DEL IOGA

Hi ha diferents camins per arribar a l'objectiu del Ioga, la unió amb Brahman. Se'ls coneix com els quatre tipus principals de ioga.

VEURE MÉS

PRÀCTICA DEL IOGA

Ioga significa unió, és a dir integrar en la pràctica la part física, mental i espiritual. Quan un practicant comença la seva pràctica de postures (asana) sent primer el cos físic, després comença a tenir sensacions de tipus emocional, a sentir la connexió amb la seva respiració i arriba un punt en el qual pot arribar a sentir una connexió amb la seva pròpia ànima (esperit) i amb l'energia universal.

VEURE MÉS

ELS VUIT PASSOS DEL IOGA

Aquests són els vuit passos a través dels quals evolucionem en el ioga.

VEURE MÉS

PRINCIPIS DEL IOGA

YAMA

Són cinc codis morals. Actituds de conducta que ens permeten estar en harmonia amb nosaltres mateixos i amb les nostres interaccions socials.

veure més

NIYAMA

Per cultivar la puresa, hem de mantenir el nostre cos, la nostra ment i la nostra paraula el més nets possible.

veure més

PRANA

Segons el Ioga, Prana és l’energia o el flux vital. La manifestació de la consciència universal que anima la matèria i s’expressa en l’univers segons el nivell de vibració de les formes que existeixen dins d’aquest

veure més

BANDHAS

La paraula bandha significa "tancament" o "clau". Consisteix en una contracció controlada i mantinguda en el temps d'una zona concreta del cos.

veure més

PRANAYAMA

Prana es pot traduir com a energia o com a respiració, mentre que ayama es tradueix com a regulació, control o domini.

veure més

RAJA IOGA

En apartats anteriors hem definit el ioga com un camí d'evolució personal que ens permet explorar i desenvolupar tot el nostre potencial.

veure més

POSTURES: ASANA

QUÈ ES
UNA ASANA?

veure més

LA PRÀCTICA

veure més

PRINCIPIS

veure més